Seatsniffers

Seatsniffers + Smokestack Lightnin'

GRATIS VRIJDAGEN
vr 16 aug 19:00
  • vr 16/08/24
    19:00
    OLT Rivierenhof, Deurne
  • GRATIS


In juli en augustus kan je elke vrijdag naar een gratis show in OLT Rivierenhof komen. Van comedy over clubavonden tot middagshows vol nostalgie, een hele zomer lang! De Gratis Vrijdagen zijn een samenwerking tussen OLT Rivierenhof, De Klap en District Deurne. Je hoeft geen tickets te reserveren, maar vol is vol. Kom dus zeker op tijd wil je zeker zijn van een plaatsje!

 

The Seatsniffers
De Belgische iconen van de roots zijn terug! In 1995 herrezen uit de as van de Dizzy Dave Band, ging Dizzy 'Big Dave' verder met The Electric Kings en bliezen de resterende leden The Seatsniffers leven in om hun rock ’n roll op de wereld los te laten. Alle mogelijke stijlen van de Amerikaanse roots worden gemixt. Van rhythm & blues over rock ’n roll en rockabilly tot country en verder. Het resultaat? Een explosieve cocktail waarmee ze alle zalen in Vlaanderen en de rest van de wereld in vuur en vlam zetten. Tot 2012. The Seatsniffers hielden op te bestaan.

Maar na een stilte van meer dan 10 jaar is de band helemaal terug! In de originele oerbezetting met Walter Broes (zang, gitaar), Bop De Houwer (contrabas), Piet De Houwer (drums) en Roel Jacobs (saxofoon). De ingrediënten van een Seatsniffers-show blijven naar goede gewoonte bestaan uit korte, maar heftige nummers, vette riffs en een overdosis rock ’n roll! Let's go!

 

Smokestack Lightnin' 
Wat valt er te zeggen over een band die in elke club en op elk festival in Europa heeft gespeeld? Van Stockholm tot Parijs, van Londen tot Wenen? Wat valt er te zeggen over een band die twee keer door de VS toerde en de soundtrack leverde voor de Hollywoodfilm 'The Big Empty'? Wat valt er te zeggen over een band die het podium deelde met artiesten als Eddie Angel, The Planet Rockers, Sonny Burgess en DJ Fontana? Een band die je keer na keer naar de keel grijpt én aan het dansen krijgt met z'n unieke rockin' country twang? Al wat er valt te zeggen over Smokestack Lightnin' is: "oh please, give us more"!

Onderdeel van
Smokestack Lightnin'