Over De Klap

De Klap transformeert!

De Klap zal er vanaf september 2024 nieuwe bewoners bij hebben. We zorgen niet alleen voor ons publiek, maar willen ook makers een kans geven om zich te ontwikkelen en te groeien in het mooie Deurne.

In samenwerking met Arenberg kiest De Klap er resoluut voor om onze reguliere programmatie te beperken en een creatie-, experimenteer- en speelplek te zijn voor nieuwe makers. Onze oproep hiervoor leverde maar liefst 79 inzendingen op. Ze waren allemaal verschillend, op één aspect na: ze boeiden ons allemaal. Het ging van comedy tot dans, van literatuur naar theater en elke hybride vorm die je je kan voorstellen. We zullen een vijftal artiesten kiezen die tijdens het jaar bij ons komen maken, testen en misschien zelfs tonen. Dat zal op verschillende momenten in het jaar zijn.  

Je kunt nog steeds terecht bij ons voor een mooi lokaal programma, maar we vullen dit aan met jong, vers, nieuw, spannend. Makers zullen in De Klap experimenteren en proberen. Ze zullen ontdekken, groeien, falen, opnieuw proberen en beter falen. Ze zullen maken, testen en tonen. We mikken op een vijftal residenties van makers waar we in geloven: makers met een plan, met ambitie, veel goesting en met lef. 

We hopen jullie massaal te mogen verwelkomen op hun try-outs. Wil je graag weten naar wat je komt kijken? Wij ook, maar dat weten we nog niet. Houd ons in de gaten, kom kijken naar het talent van morgen, kom iets nieuws zien, laat je verrassen en doe eens zot.  

Los van die open call, nemen we nog enkele andere artiesten/gezelschappen onder onze vleugels. Die toonmomenten en voorstellingen lanceren we later nog. Zo zullen we als Klap fris en relevant blijven en jullie kunnen blijven nieuwe, andere zaken voorschotelen. 

We volgen onze residenten op de voeten en geven hen met liefde alle aandacht die ze verdienen. Wordt vervolgd!

 

Volg alles over onze (nieuwe) residenten hier.