WELKOM IN CINEMA RIX

CINEMA RIX is niet enkel een gezellige filmzaal maar ook een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt! Iedereen is er van harte welkom om te ontmoeten, te creëren, te experimenteren & vooral: zich thuis te voelen.

Tot snel in Cinema Rix!

PARTNERS IN CINEMA RIX 2023-2024

Dat CINEMA RIX een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt is, hebben we te danken aan de inzet van vele partners. Denk aan het Kunstenbad en beeldatelier voor kinderen (en in opstart voor volwassenen) van de Academie Deurne, het buurtsport aanbod, de activiteiten van vzw Recht – Op, de huiswerkbegeleiding van VZW Wissal, het filmprogramma van Filmmagie Antwerpen, vrouwenvereniging VZW Ihsane en filmclub Cinedraries.

 

In juni maken we de partners en hun programma voor het seizoen 2024-2025 bekend.

Ontdek hier onze partners
Kunstenbad
Elke woensdag van 13 tot 15 uur, 6-8 jaar (Niet tijdens schoolvakanties) inschrijven op woensdag in Cinema Rixof in de Kunstacademie (boshovestraat 173) Ben je 6,7 of 8 jaar oud en kan je nog niet kiezen tussen muziek, beeldende kunsten of woord? Wil je eerst eens testen? Kom dan naar het Kunstenbad, een plek waar je telkens twee uur lang allerlei kan ontdekken en uitproberen. We musiceren, bewegen en spelen met woord en we maken kleine en grotere kunstwerken. prijzen en info:www.academiedeurne.be.
Beeldatelier(6-12 jaar)
Elke donderdag van 16 tot 17.40 uur vanaf 7 september (niet tijdens schoolvakanties) inschrijven op woensdag in Cinema Rix of in de Kunstacademie (boshovestraat 173) prijzen en info:www.academiedeurne.be Je maakt op een speelse en experimentele manier kennis met vorm, kleur, ruimte en compositie. Er komen allerlei materialen en technieken, boetseren, stempelen,gips, hout, karton,wol, textiel, enz... Je leert kijken en weergeven zoals jij het ziet, in zwart-wit of kleur, vanuit je eigen fantasie of naar de werkelijkheid. Op een ongedwongen manier begeleiden de leerkrachten jouw artistieke zoektocht.
Cinedraries (14-18 jaar)
Leer een kortfilm maken Elke vrijdag van 18.30 tot 21 uur vanaf 5 oktober 2023 (niet tijdens de schoolvakanties) info en inschrijvingen via www.cinedraries.be Tijdens de filmclub kom je samen met andere jongeren om -onder begeleiding- alles te leren over de 'zevende kunst': film. Je bekijkt en bespreekt verschillende films, leert filmtechnieken en schrijft zelf een scenario voor een kortfilm die je op het einde van de workshopreeks met professioneel materiaal kan draaien. De kortfilm tonen we tijdens een officiële première in Cinema Rix, met rode loper én limousine! in samenwerking met Skillz VZW
Skillz
Nieuwe reeks! Programmeren in Minecraft - Skillz vzw
Elke vrijdag vanaf 19 april t.e.m. 24 mei van 16 tot 18 uur. Voor iedereen van 8 – 14 jaar Ontdek de magie van programmeren in onze lessenreeks "Programmeren in Minecraft". Duik in de wereld van Minecraft, leer coderen, en bouw je eigen virtuele creaties. Onze workshops combineren speels leren, creativiteit, en samenwerking. Ontdek de programmeur in jezelf in een boeiende mix van Minecraft en educatief plezier! 🌐🎮 GRATIS, reserveren verplicht! Let op, de plaatsen zijn beperkt. VOL = VOL Inschrijven kan via: frauke.backeljau@antwerpen.be Kinderen die deelnamen aan de eerste lessenreeks kunnen niet opnieuw inschrijven.
FilmMagie
Tweewekelijks op dinsdag om 14.30 & 20 uur. Op dinsdag programmeert FilmMagie al 81 jaar de betere film voor cinefielen. Alle filmliefhebbers zijn welkom! Je vind het filmaanbod terug in onze filmpagina. Het programma vanaf januari maken we in december bekend. tickets via filmmagie-antwerpen.be, of aan de kassa
Interieurkids (knutselclub 4-12 jaar)
Elke laatste zondag van de maand. De gezelligste knutselclub voor kinderen met hun ouders, grootouders, grote broer of zus. Probeer nieuwe knutseltechnieken en materialen uit. Werk met gerecycleerde materialen die je van thuis meebrengt om nieuwe leuke creaties te maken die zeker in je huiskamer passen! i.s.m district Deurne, De Gezinsbond en Belgica 2 euro
Sporting A
Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen. Het is goed voor je mentale en fysieke gezondheid en je sociale contacten maar het is vooral heel leuk! Daarom probeert Sporting A het voor iedereen mogelijk te maken om te sporten of bewegen in de eigen wijk.
Huiswerkbegeleiding
Ben je op zoek naar begeleiding voor je kind(eren) bij het maken van hun huiswerk? Dan kan je elke woensdag terecht bij de huiswerkbegeleiding van vereniging Wissal. Met infosessies voor ouders, coaching voor kinderen en examentraining op alle niveaus, krijgen leerlingen doorheen het schooljaar heel wat extra ondersteuning. 3 euro per les info & inschrijvingen via Imane: 0486 66 42 77 of imane.elbouchikhi@hotmail.com
Vrouwenvereniging Ihsane
Vanaf 20 september. Elke woensdag van 9.30 tot 12 uur (niet in de schoolvakantie) een gezellige bijeenkomst voor alle vrouwen die nood hebben aan extra ondersteuning.. Ze bieden morele steun, begeleiding op administratief vlak, zorgen voor tolken en leiden vrouwen toe naar de juiste instanties indien nodig. Daarnaast organiseren ze allerlei vormingen en doen ze samen uitstappen. Bij Ishane staat er naast een luisterend oor altijd een pak koekjes en een kom koffie of thee klaar om jou warm te ontvangen. Info: Amina Messaoudi 0494 06 27 70 of vereniging-ihsane@hotmail.com
Pretloket Deurne-Noord
Elke eerste dinsdag van de maand van 16 tot 19 uur Het pretloket is een plaats waar sport, cultuur en vrijetijdsactiviteiten worden aangeboden. Vind je zelf je weg niet, denk je dat het niets voor jou is of dat het allemaal te duur is? Kom dan langsop het pretloket. We gaan samen in groep op stap omdat we vinden dat iedereen recht heeft op vrije tijd en ontspanning en dat op een betaalbare manier. info & inschrijvingen via pretloket@recht-op.be of 0485 02 62 63( enkel bereikbaar op de eerste maandag van de maand van 13 tot 16 uur.)
Recht-Op vzw
twee dinsdagvoormiddagen per maand vanaf september. Recht-Op vzw is een vereniging waar mensen in armoede het woord nemen. We komen samen in groep om te werken aan een samenleving die iedereen gelijke kansen biedt. We werken dit seizoen verder voor de nood aan een toegankelijke dienstverlening voor iedereen: een plek waar je metal je problemen terecht kan en waar ze je niet van kastje naar de muur sturen. info & inschrijvingen via Sare Possemiers 0473 92 83 32 (bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag)