TNC

WAAN | ZIN

't Nief Collectief
première
za 18 jan 20:00

WAAN | ZIN neemt je mee in een cross-over van filmografie en teksttheater, waar een flinke dosis humor en diepgang elkaar ontmoeten. De menselijke kant van een psychose wordt blootgelegd, met de nodige lichtvoetigheid om het thema toegankelijk te maken zonder de ernst ervan te bagatelliseren.

Drie mannen ontmoeten elkaar in elkaars realiteit. Is realiteit een keuze of overkomt het je? Moet je ermee akkoord gaan? Hun psychose leidt hen door het leven, maar bepaalt ook wie ze gisteren waren en wie ze morgen zullen zijn. Elk van hen past de werkelijkheid voortdurend aan aan hun eigen denken en voelen, en soms levert dat hilarische situaties op.

Of het nu gaat om klimaatopwarming of het genderdebat: we leven in een gepolariseerde wereld. Complottheorieën overspoelen het internet en feiten en fictie zijn steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden.

’t Nief Collectief (TNC) is een groep van vier jonge, enthousiaste, gepassioneerde en gedreven spelers/makers uit de omgeving van Antwerpen. Ze creëren zowel film- als theaterproducties en hechten veel belang aan persoonlijke en artistieke groei, als collectief en als individuele kunstenaars.

 

CREDITS

Tekst: Bart Michiels

Regie: Bart Michiels

Spel: Jonathan Lambrechts, Ruben Francq en Koen Van der Sande

Scenografie: Sjoerd Kortekaas

Coaches: Michèle Even, Nyira Hens en Nico Sturm

Foto: Jan Gitanes

Website: www.tniefcollectief.be

Met steun van: Stad Antwerpen en Fameus