Plankwartet

Nadia Plancarte
cavaconcert
zo 27 okt 11:00
  • zo 27/10/24
    11:00
    De Klap, Deurne
  • 12 EURO | 3 EURO (kansentarief)

Het Plankwartet, opgericht in 2021 en gevestigd in België, ontstond als een muzikaal ensemble bedacht door studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen:  
 
Edoardo Brandi (eerste viool) behaalde zijn masterdiploma Cum Laude in viool aan het Conservatorio di Musica A. Boito, in 2019, in de klas van Luigi Mazza. Vervolgens behaalde hij aan dezelfde instelling een masterdiploma kamermuziek, onder begeleiding van Pierpaolo Maurizzi. In 2022 voltooide Edoardo de postgraduaatopleiding Orkestinstrument aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, onder leiding van Guido De Neve. Momenteel is hij lid van de Casco Phil. 
 
Alejandro Sierra Alzate (tweede viool) voltooide in 2020 zijn bachelorstudie aan de Universidad EAFIT in Medellín, Colombia, onder leiding van Williams A. Naranjo. Momenteel volgt hij een masterdiploma viool aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, in de klas van Guido de Neve. 
 
Abraham Constantino Noguera (altviool) is academist van de Munt en het Belgian National Orchestra. Hij behaalde zijn bachelordiploma Magna Cum Laude in altviool aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in 2022, in de klas van Leo De Neve. Momenteel studeert Abraham het Master in Music-programma bij Mathis Rochat aan hetzelfde conservatorium. 
 
Nadia Plancarte Huamantalla (cello) voltooide in 2022 met onderscheiding haar bachelorstudie cello aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, onder de voogdij van Olsi Leka. In hetzelfde jaar ontving ze een van de Santander Legacy-beurzen om haar masteropleiding te volgen, die ze momenteel aan dezelfde instelling studeert. 
 
Onder het mentorschap van Guy Danel, oprichter van de cellist van het beroemde Danel Quartet, heeft het Plankwartet zich toegelegd op het verkennen van repertoire van eminente componisten als onder meer Haydn, Webern, Smetana en Dvorak. 
 
Met een streven naar artistieke uitmuntendheid heeft het kwartet geprofiteerd van een masterclass onder leiding van Leo de Neve en heeft het in vele edities deelgenomen aan het Kamermuziekfestival van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. 
 
In maart 2024 werd het Plankwartet geselecteerd als "Jonge artiesten in de stad" om op te treden in de Beurs in het kader van het Klarafestival in Brussel. Onlangs ontvingen ze een uitnodiging om in de zomer op te treden in Urbino, Italië, als onderdeel van het Musica con Vista festival van het AMUR Comité. 
 
Het Plankwartet blijft zijn repertoire cultiveren en wil een frisse en dynamische benadering van klassieke en hedendaagse composities brengen.