Antwerpen Gitaarfestival 2024

Het Antwerpen Gitaarfestival blijft verbazen en verwonderen. Dit jaar houdt het festival Deurne opnieuw een hele week lang in de ban van de snaren. De jaarlijkse gitaarwedstrijden trekken deelnemers uit heel Europa aan en brengen een beklijvend eerbetoon aan de dit jaar overleden Vlaamse componist Armand Coeck.

De 13de editie zet de kersverse gitaardocent van het Antwerps conservatorium Oman Kaminsky in de kijker met Armanda, een nooit eerder gezien huldeconcert aan de mystieke componist uit Menen met een resem gaststerren zoals onder meer Duo Edenwood, violist Hans Van Kerckhoven en mezzo Inez Carsauw. Voor wie een nieuwe gitaar zoekt, trapt de populairste Gitaar Expo van Europa op vrijdag al af om 18 uur met een unieke gratis Luthier Speed Dating.

Zaterdagavond is echt Best of Britain want we konden niet alleen de Britse superster Graham Anthony Devine strikken voor een recital , maar ook een van de bekendste luitisten in de wereld, niemand minder dan Nigel North. Alsof dat nog niet genoeg was, is er in de namiddag nog een muzikaal eerbetoon aan Julian Bream en zijn laatste 4 gitaren en twee gratis lezingen van onder meer de bekende bouwer Gary Southwell.

Daarnaast zet het Antwerpen Gitaarfestival opnieuw de toon met een verfrissend accent op jong talent in de internationale gitaarwedstrijden voor Junioren en Masters, en met het verrezen Guitar Heroes Orkest, die Together met Johan Fostier, en met hun veelkleurig palet aan impressies u opnieuw zullen meevoeren naar een fijnbesnaarde klankenwereld vol passie en betekenis.

Activiteiten