De Klap

Mia heeft het licht gezien

 
De Klap
Aflevering 1 met Shamisa Debroey
Onze eerste gaste is Shamisa Debroey. Shamisa zag het licht in ‘89. Ze is tekenaar, schrijver, poëet en art organiser. Het gaat over representatie en de verandering willen zijn – ambitie versus overcompensatie. Ze zegt ja op het leven en creëert graag een safe space voor alle soorten mensen. Ze doet een ode aan Jaouad en Stromae mag haar altijd bellen. Shamisa grijpt àlle kansen en wil iets betekenen in de wereld! Oh, en Cinema Rix is haar chichi.
De Klap
Aflevering 2 met Ikram Aoulad
Onze tweede gaste is Ikram Aoulad. Ikram zag het licht in ’78. Ze is actrice en werkte ooit aan de balie van het cc. Ze laat zich inspireren door jongeren en is een rolmodel voor velen van hen. Ikram heeft een hekel aan labels en is solidair met ALLE vrouwen. Over een tribe of women en rusteloosheid. Over migratie, activisme en identiteit.
De Klap
Aflevering 3 met Aline Goffin
Onze derde gaste is Aline Goffin. Aline zag het licht in ’89. Ze acteert met haar stem en improviseert met klanken. Ze is de zangeres van Ivori Moss en runt haar eigen muziektheatergezelschap Kopseer. Bijna buren, want Aline woont achter de hoek van het cc. Aline aka Prinses Anna is geen durver, praat over diva allures en rituelen. Het moet voor echt zijn om alles te kunnen geven. Over pleasen en perfectionisme. Over inspiratie, proeven en zoveel mogelijk proberen.
De Klap
Aflevering 4 met Dafne Maes
Onze vierde gaste is Dafne Maes. Dafne zag het licht in ’84. Dafne danst en komt uit Deurne. Dansen is haar passie. Lap vzw haar educatief dansgezelschap. Ze beschikt over een gigantische dosis drive en enthousiasme. Bemiddelen is haar middle name. Goesting vat alles samen. We praten over pleasen en perfectionisme, over plannen en durven. Talenten zal ze benutten en aan kiezen doet ze niet. Over thuiskomen en losgaan. Hoogzwanger tijdens de opname – ondertussen bevallen van een tweede dochter, Julia Rio Kussé.
De Klap
Aflevering 5 met Kristien Maus
Onze 5de gaste is Kristien Maus. Kristien zag het licht in ’91. Haar tentakels verspreiden zich over verschillende sectoren. Ze is danstherapeute en maakt voorstellingen waarin ze haar verhalen deelt met de wereld. Over stoefen, spelen en helen. Gedachten en krachten. Over verbinding, groei & spiritualiteit. Voelen en vrijheid. En be carefull what you wish for want jouw wensen kunnen wel eens waarheid worden! Kristien spreekt uit ervaring. Geef je over en luister …
De Klap
Aflevering 6 met Inès Eshun
Onze laatste gaste is Inès Eshun. Inès zag het licht in ’85. Als jonkie was ze cultuurtoeleider in cc Deurne. Ze schrijft, vroeger dagboeken vol, vandaag scenario’s voor films en tv. Ze regisseert en reflecteert. Over ontsnappen in boeken en films. Over impact creëren. Al haar werk is een ode aan echtheid en kwetsbaarheid. Ze wil zelf de verandering zijn. Ze durft falen. Over thuiskomen en verbondenheid zoeken in alles. Over het omarmen van al haar puzzelstukken. We praten over pleasures zonder guilt, money en moodswings.
CREDITS

Dankuwel Shamisa, Ikram, Aline, Dafne, Kristien & Inès – voor jullie enthousiasme & openhartigheid.
Dankuwel aan alle collega’s van cc Deurne & Cinema Rix, voor het geloof & blinde vertrouwen!

Concept, regie, scriptie & gastvrouw: Katrien Maes
Gastvrouw & stem: Chantal Boes
Opname, montage & mix: Peter Boodts
Bumpers: Wouter Dupon
Luisterende oren: Karolien van Ransbeeck, Maarten Loos & Filip Baeyens