Arenberg en De Klap zoeken nieuw talent

Open Call

Arenberg en De Klap zoeken nieuw talent

Zit je met een straf idee, maar zoek je nog een manier om dat idee naar een podium te brengen? Arenberg en De Klap helpen je verder!

Vanuit de missie van Arenberg geven we -fysieke en mentale- ruimte aan jong en opkomend talent, aan makers en artiesten. Samen met Schouwburg De Klap (cc Deurne) willen we ons in 2024-2025 toespitsen op nieuw lokaal talent. We geven je letterlijk de ruimte om te experimenteren, repeteren, bij te sturen en af te werken. Daarnaast geven we jou als artiest of nieuwe maker de steun die je nodig hebt in je creatieproces. We gooien de deuren van De Klap wagenwijd open! ’t Enige wat jij moet doen, is een projectvoorstel voor je residentie indienen!
 
Wat houdt het in?

Zo’n residentie duurt twee weken. Tijdens je residentie krijg je van ons € 2.000 om je project te realiseren. Dat budget kan je invullen met werkuren of met beroep te doen op freelancers, techniek, een scenograaf, dramaturg…

Daar bovenop kan je aan de slag in een professioneel uitgeruste theaterzaal, krijg je van ons technische ondersteuning (licht en geluid) én de kans om een publiek toonmoment te organiseren.
Geïnteresseerd? Inschrijven maar!

Jouw voorstel kan je ons bezorgen voor 3 mei 2024. Samen met een professionele jury maken we een selectie van residenten voor volgend seizoen. In de week van 27 mei weet je of je al dan niet bij de selectie zit. 

Ben je geselecteerd? Dan krijg je een intakegesprek met iemand uit ons artistieke team. Samen bekijken we wat jij nodig hebt voor je toonmoment of onderzoek, en we stellen ons netwerk open om je naar de volgende stap te helpen.
 

MEER INFO EN INSCHRIJFFORMULIER