Wietse Van de Ponseele

The Honky Tonky Country Show

Eriksson Delcroix & The Leftbank Ramblers
za 27 apr 20:00
  • za 27/04/24
    20:00
    De Klap, Deurne
  • TICKETS 16 EURO | 4 EURO (kansentarief)

Nathalie Delcroix viste als meisje enkele country LP’s op uit de stoffige collectie van haar ouders en leerde zichzelf de befaamde ‘Country Snik’. Kleine jongen Bjorn Eriksson stemde zijn radio af op een wekelijks countryprogramma en perfectioneerde zijn gitaar- en jodelskills. Naast Michael Jackson en Madonna kregen ook countrysterren als Hank Williams, Lefty Frizzell, Patsy Cline, Wanda Jackson en Dolly Parton een plek tussen de posters aan de muur.

In 1999 ontmoetten Nathalie en Bjorn elkaar voor het eerst, de vlam sloeg over, ook muzikaal. Hij Hank, zij Wanda. De twee stemmen bleken voor elkaar gemaakt en Eriksson Delcroix werd geboren.
De opwindende snarenvirtuositeit uit de Blues, Bluegrass én jazzmuziek bleek ook zijn weg naar de zogenaamde ‘Honky Tonk Country Music’ te hebben gevonden ... (Een honky tonk is een groezelige club).

Na 4 platen leek het voor Eriksson Delcroix tijd om de gitaar en de micro te nemen en te spelen wat ze het allerliefst spelen, de songs van hun grootste countryhelden. Ze laten zich begelei-den door The Leftbank Ramblers (Elko Blijweert, Tomas De Smet, Peter Pask en Alain Rylant).

Onderdeel van

Een ode aan de country pioneers