Bach openingsconcert
De Klap

Bach openingsconcert

Kamermuziekfestival Antwerpen
vr 17 feb 20:00
  • vr 17/02/23
    20:00
    De Klap, Deurne
  • Tickets 10 EURO | 2 EURO kansentarief

Het openingsconcert van het Antwerps Kamermuziekfestival staat in teken van J.S. Bach, misschien wel de grootste componist ooit. Zijn muziek doordrenkt en raakt ons in de diepste zielenroerselen. Het publiek krijgt deze avond zijn machtigste en meest tot de verbeelding sprekende werken voorgeschoteld.

Van de Chaconne van Bach door de Russische topviolist Aylen Pritchin, tot de Goldbergvariaties met de aanvoerders van het Antwerp Symfonie Orchestra en last but not least een prachtig keur aan koralen van Bach door Nicolas Callot (piano), Bart Rodyns (harmonium) en Anne Cambier (zang) en studenten Aylen Pritchin, Raphaell Bell, Yee Linge Elaine NG en Lisanne Soeterbroek.

De Klap opent de deuren voor het publiek. Een nieuwe naam, nieuwe accenten. Ook als het om klassiek gaat. Antwerpen, voor de Antwerpenaren de stad der steden, met een rijke geschiedenis, één van de grootste havens ter wereld, diamant, een machtige kathedraal, rij ke kunstgeschiedenis … Maar ook een bloeiend muziekleven dat krioelt van het talent. Met groenten weten we al jaren dat we lokaal moeten telen en kopen. Nu gaan we in De Klap ook volop voor eigen kweek, geen groenten maar muziek. Alle muzikanten op dit festival, leven, werken, studeren of doceren in het prachtige Antwerpen.