Eva Vlonk

My heart still hums

Patti Smith (Lotte Dodion & Annelies Van Dinter)
za 4 feb 20:00
  • za 4/02/23
    20:00
    Cinema Rix, Deurne
  • Tickets 14 EURO | 2 EURO kansentarief

50 jaar na Patti Smiths allereerste poëzieperformance bundelen dichter/performer Lotte Dodion en muzikant/multi-instrumentalist Annelies Van Dinter de krachten. Ze selecteerden en interpreteerden hun persoonlijke favorieten uit Smiths brede oeuvre. Van opzwepende tirades tot woorden van troost, van echo’s tot briesende paarden.

'My Heart Still Hums' is een voorstelling met spoken word, muziek en beeld die de geest van Patti Smith eert en bezweert met gitaren, een Indianendrum en twee monden vol rock-‘n-roll.

Annelies Van Dinter (1986) is een singer-songwriter en multi-instrumentalist. Onder het alias Echo Beatty brengt ze bezwerende songs met een beklijvende stem. Indiefolk met een rauw en melancholisch randje. In het najaar van 2019 kwam haar nieuwste EP 'Ode To The Attempt' uit op Unday Records. Van Dinter werd doorheen de jaren een vaak gevraagde sidekick, bij onder meer Trixie Whitley, Mauro Pawlowski en Steven De Bruyn. Ze treedt regelmatig op buiten onze landsgrenzen, toerde verschillende keren doorheen Europa en stond op festivals als Pukkelpop en Eurosonic.

Lotte Dodion (1987) is dichter, performer en poëziemissionaris. Haar teksten zijn toegankelijk en eigenzinnig. Haar optredens zachte donderpreken. Dodions debuutbundel ‘Kanonnenvlees’ verscheen in maart 2016 en is intussen aan haar zesde druk toe. Een selectie van haar werk werd vertaald naar het Frans, Engels, Duits, Turks en Arabisch. Dodion won heel wat (inter)nationale literaire prijzen en trad o.a. op Crossing Border, de Nacht van de Poëzie, Theater aan Zee, de Gentse Feesten, Incubate en Lowlands. 

Annelies over Patti Smith:
“Patti Smith is één van de meest veelzijdige en revolutionaire artiesten van haar generatie én de onze. Hoe zij omgaat met haar vrouw-zijn, genderpatronen op zo’n ongedwongen manier doorbreekt en zowel kracht als kwetsbaarheid weet te belichamen vind ik enorm inspirerend.”

Lotte over Patti Smith:
“Patti Smith is echt tijdloos: ze heeft de verbeeldingskracht van een kind, het kloppend hart van een vrouw die tot haar enkels in het leven staat en de sjamanistische wijsheid van iemand die al vele, vele levens achter zich heeft.”

Met dank aan Bibliotheek Genk en C-Mine.