WRQ

Woodwork Reed Quintet

cavaconcert
zo 15 jan 15:00
  • zo 15/01/23
    15:00
    De Klap, Deurne
  • Tickets 10 EURO | 2 EURO kansentarief

Woodwork Reed Quintet: een ensemble bestaande uit vijf gepassioneerde muzikanten, allen met een voorliefde voor kamermuziek. Met dit programma brengen ze hun absolute favorieten! De stukken die ze kozen zijn werken om de bezetting helemaal tot zijn recht te laten komen. Gaande van hedendaagse rockende composities tot lyrische en ontspannende arrangementen. Bovendien zoeken ze steeds naar een ideale mix van verschillende stijlen om het publiek zoveel mogelijk te entertainen.

Biografie

Wij stellen jou graag voor aan Woodwork Reed Quintet: een ensemble bestaande uit vijf gepassioneerde muzikanten, allen met een voorliefde voor kamermuziek, opgericht in januari 2020. Samen streven we naar kwaliteit, waarbij we geregeld ‘out of the box’ durven denken. Dit zowel in de muziekkeuze als in het bedenken en uitvoeren van innovatieve projecten.

De naam ‘Woodwork’ - de Engelse term voor schrijnwerk - was voor ons een logische keuze. Net als een houtbewerker brengen wij als ensemble vakwerk, zorgvuldig ontworpen, afgewerkt en bijgeschaafd, tot enkel de perfecte publieksbeleving overblijft.

Een hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en een fagot: het is geen bezetting die je elke dag tegenkomt in het Belgische kamermuzieklandschap. De saxofoon geeft de bezetting van orkestrale houtblazers een extra ‘sparkle’. Dat is nu net wat de klankkleur van ons kwintet zo uniek maakt.

De mogelijkheden in bezetting van ons kwintet zijn heel divers. Zo spelen wij ook met alle instrumenten uit de saxofoonfamilie, met de althobo, kleine klarinet,...

Alle muzikanten binnen het ensemble kregen reeds nationale en internationale erkenning, gaande van het winnen van orkest audities tot het winnen van (internationale) wedstrijden.

Met Woodwork werden we geselecteerd voor de halve finale van de Petrichor International Music Competition en behaalden we finaleplaatsen op de 2e editie van de Cadenza Contesten de Supernova Kamermuziekwedstrijd van Klara in 2022.

Bezetting
Anne-Leen Gevaert: hobo
Kevin Casteleyn: klarinet
Don-Paul Kahl: saxofoon
Aaron Van de Winckel: basklarinet
Valérie Trangez: fagot

inclusief glaasje fruitsap of cava

WRQ