Koen Broos

Bruno Vanden Broecke, Bart Voet en Esmé Bos

Liefde is van hout.
TE GAST: Het Theaterfestival
wo 11 sep en do 12 sep

Bart Voet en Esmé Bos zijn twee poëtische zielen, talenten vol ambacht, al heuglijk lang verknocht aan elkaar en aan de muziek: fado, volksliedjes, jazz… 

In alles horen en ademen zij muziek. Esmé zingt, Bart speelt.
Zij vlechten in Liefde is van hout hun muzikale frasen door een vertelling van Bruno.

Het wordt een gesproken lied,
een gezongen verhaal over liefde en een boom.
Grote liefde. En een grote boom.
Een pijnboom. Of een kastanje.
Dat laten we nog even open.

liefde is van hout
het woekert en groeit
het zoekt en het bloeit

het zit diep en kan hoog,
het wordt nat en staat droog.

het vermolmt en rot
het wordt gemaakt
kan kapot.

liefde is van hout:
het bestaat
en het is overal

Onderdeel van

Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet maakten beiden naam met Duveltjeskermis. Ze leggen zich de laatste jaren vooral toe op hun eigen muzikale projecten zoals LIED, Wals, Nachtegaal, wiegelied en concert magiq. Ze werkten mee aan muziektheaterproducties bij onder meer Laika en HET PALEIS, ze zongen bij het mambo-orkest El Tattoo del Tigre en deelden het podium met schrijver Bart Moeyaert in Broere. Momenteel toeren Esmé en Bart met ELLA, hun ode aan Ella Fitzgerald. Tevens was er in het najaar van 2022 de première van DIERenLIED, een ode aan het dier met zelfgeschreven en bestaande liedjes in verschillende talen voor kinderen.

Bruno Vanden Broecke is in de eerste plaats theateracteur. Hij speelde onder meer bij collectief SKaGeN, Compagnie De Koe en maakt op regelmatige basis voorstellingen bij en voor de KVS in Brussel, waaronder Missie en Para, gelauwerde monologen, geschreven door David Van Reybrouck en geregisseerd door zijn compagnon de route Raven Ruëll. Bruno ontving voor Para de Louis d’Or. Verder maakte hij in 2020 Jonathan met Valentijn Dhaenens, een gesprek tussen een man en de palliatieve zorgrobot van diens moeder.

Naast deze KVS producties maakte Bruno de voorstelling Hechten, met Ruth Beeckmans & Matteo Simoni en kroop hij in de huid van Socrates voor de filosofenreeks van Stefaan Van Brabandt. De afgelopen 2 seizoenen was Bruno in de zalen te zien in De Woordenaar, een samenwerking met Bo Spaenc en ZWIJG! met Tom Van Dyck.

Credits

Zang: Esmé Bos
Muziek: Bart Voet
Spel: Bruno Vanden Broecke
Productie: De Speelman
Spreiding: Jimmie Dimmick
Tax Shelter: Het Laatste Bedrijf
Vormgeving: Stinus