Amsterdams Andalusisch Orkest

GRATIS VRIJDAGEN
vr 5 jul 19:00
  • vr 5/07/24
    19:00
    OLT Rivierenhof, Deurne
  • GRATIS


In juli en augustus kan je elke vrijdag naar een gratis show in OLT Rivierenhof komen. Van comedy over clubavonden tot middagshows vol nostalgie, een hele zomer lang! De Gratis Vrijdagen zijn een samenwerking tussen OLT Rivierenhof, De Klap en District Deurne. Je hoeft geen tickets te reserveren, maar vol is vol. Kom dus zeker op tijd wil je zeker zijn van een plaatsje!

 

 

Ode aan Arabische Diva's

Arabische diva’s als Oum Kulthum, Fairuz en Warda zijn sinds decennia immens populair in de Arabische wereld en verder. Deze krachtige vrouwen kleurden met hun stemmen de Arabische muziek- en filmwereld.

Fatiha Alyoud, orkestlid van het Amsterdams Andalusisch Orkest, raakte in haar jeugd geïnspireerd door de muziek van deze populaire grootheden. Haar zangtalent hield zij echter verborgen tot het 10-Jarig jubileum van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Toen zong zij de sterren van de hemel en betoverde het publiek met haar prachtige stem. Tijdens dit concert zingt ze een mix van nummers van haar favoriete Arabische diva’s.

 

Over het Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt verschillende muziekvormen van Granada tot Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Van het rijke Arabo Andalus repertoire tot de mystieke Oosterse muziek, en van de geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld tot de volkse muziek uit de Maghreb. Het orkest speelde al meerdere voorstellingen voor een volle Arenberg en bracht er toen hulde aan Oum Khultum & Fairouz.

 

 

Onderdeel van