Dries Luyten

Een upgrade voor Cinema Rix

Even werd gevreesd voor het einde van de cinema’s in Vlaanderen. Corona deed de
bezoekerscijfers kelderen. “Waarom zouden mensen nog naar de cinema gaan? Iedereen
heeft ondertussen een streamingabonnement en een breedbeeldtelevisie thuis.” Dat was zo’n
beetje de teneur.

Gelukkig blijkt het tegendeel waar! Alleen al het succes van enkele Belgische producties maakt duidelijk dat er wél een publiek is voor kwaliteitsfilm en dat de kijker de weg naar de cinema duidelijk heeft teruggevonden. Meer dan 650.000 bezoekers voor Zillion, 300.000 voor Close en 250.000 voor Onze Natuur … Ziedaar de revival van de Vlaamse Cinema!

Cinema Rix werkt graag mee aan die heropleving. We investeerden het afgelopen jaar in nieuwe apparatuur om de filmervaring te optimaliseren. Digitale projectie, een nieuw scherm en uitstekend geluid! In de blauwe pluche zeteltjes van Cinema Rix zit je altijd goed voor de betere film!

De nieuwe projector laat ons toe om korter op de bal te spelen waardoor we jullie kunnen verwennen met betere beeldkwaliteit én recentere films! We openen het seizoen met de nieuwe thriller van Jan Verheyen en kijken uit naar de boekverfilmingen van Wil (Tim Mielants) en
Het Smelt (Veerle Baetens). Maar ook enkele minder recente films willen we je niet onthouden. Grijp de kans om ook Aftersun, De Acht Bergen of Close nog op groot scherm te kunnen zien.

De films vanaf januari vind je vanaf december op deze website.

Een bezoekje aan Barix voor of na de film maakt er helemaal een topavond van!

ONTDEK HIER HET FILMAANBOD